speciality-background dots image dots image

הכנסת התקן תוך רחמי

הכנסת התקן תוך רחמי היא פרוצדורה פשוטה ויעילה למניעת הריון.

רופאים מומלצים שמבצעים את הפרוצדורות

מחפשים משהו יותר ספציפי? חפשו תור לפי בעיה רפואית רופא מומלץ או התמחות

טיפולים נוספים

הכנסת_התקן_תוך_רחמיבדיקה_גינקולוגית_כלליתניתוחים_גינקולוגייםסיסי_שליהרופא_נשיםביצוע_הפלותגינקולוגיה_ופריוןמומחה_במיילדותאמצעי_מניעה_ותכנון_משפחהטיפול_פוריות_בגונדוטרופיניםטיפול_פוריות_בלטרזולבדיקת_פיפלטיפולים_בשרירנים_וציסטותכאבי_אגןכאבי_מחזורכאבים_ביחסי_מיןהריון_בסיכון_גבוההפלות_חוזרותהפרעות_ביוץהפרעות_ברצפת_האגןחלופות_לצילום_רחםהיסטרוסקופיהאולטרהסאונד_טרימסטר_ראשוןאולטרהסאונד_להערכת_משקל_עובראולטרהסאונד_תלת_וארבע_מימדיאולטרסאונד_גינקולוגי_מיילדותיאונקוגינקולוגיהבדיקות_PAP_ו-HPVאולטרסאונד_למומים_רחמייםבדיקות_וטיפול_בצוואר_הרחםבעיות_הורמונליותבעיות_הקשורות_במחזור_הוסתגידולים_גינקולוגיםגינקולוגיה_אסתטיתתסמונת_קדם_ווסתיתתרומת_ביציתתרומת_זרעפריוןכריתת_חצוצרות_בלפרוסקופיהכריתת_ציסטה_ואגינליתכריתת_רחם_בכל_הגישותממצאים_שחלתייםמניעת_מומים_מולדיםמעקבמעקב_הריוןמעקב_הריון_והריון_בסיכון_גבוהמעקב_הריון_בסיכון_גבוהמעקב_הריון_פרטימעקב_וליווי_הריוןמעקב_פוריותניתוח_רצפת_האגןכריתת_רחם_בלפרוסקופיהכריתת_שרירן_בהיסטרוסקופיהכשל_שחלתימוניטור_עוברי_(פרטי_בלבד)מי_שפירמכון_לצוואר_הרחםכריתת_רחםכריתת_מיומהסקירה_טרימסטר_שלישיסקירה_מוקדמתסקירה_מכוונתסקירת_מערכותסקירת_מערכות_מוקדמתפוליפים_רחמייםפונדקאותפלסטיקה_גניקולוגיתניתוחים_לסרטן_גניקולוגיניתוחים_גניקולוגיים_קוסמטייםניתוחים_וגינלייםניתוחים_לפרוסקופייםניתוח_זעיר_פולשני_נרתיקיניתוחים_לפרוסקופיםניתוחים_פלסטיים_של_הנרתיקניתוחים_קיסרייםנערות_ומתבגרותכאבי_אגן_בהריוןפרינטולוגיה_(הריון_טרום_לידה)ציסטות_שחלתיותקולפוסקופיהרחם_שרירנישחלות_פוליציסטיותשימור_פוריותשימור_פוריות_רפואיתכנון_משפחהמחלות_צוואר_הרחםבדיקת_מי_שפירבדיקת_סיסי_שליהבדיקות_דופלר_במהלך_ההריוןבדיקה_וייעוץ_לנערות_ומתבגרותמיילדות_וצוואר_רחםשחלות_פוליציסטיותשקיפות_עורפית_וסקירת_מערכותהיסטרוסקופיה_אבחנתיתהיסטרוסקופיה_אבחנתית_וטיפוליתהיסטרוסקופיה_ניתוחיתהכנה_להריוןהכנסת_התקןבירור_הפלות_חוזרותבעיות_איברי_רבייההערכת_ליקוי_פוריותהפחתות_עובריםגינקולוגיה_של_ילדות_ומתבגרותגינקולוגיה_של_ספורט_וריקודגרד_ואי-נוחות_בפותדיגום_רירית_הרחםדלקות_בנרתיק_ובאגןדלקות_נרתיקדם_הריוני_–_רעלת_הריוןהבשלת_ביציות_תוך_גופיתהוצאת_התקן_תוך_רחמיהזרעה_תוך_רחמיתהזרקת_זרע_לצוואר_הרחםטיפול_במניעת_לידות_מוקדמותטיפול_בצניחת_רחםהקפאת_ביציותהפסקת_הריוןהפריה_חוץ_גופיתהפריה_חוץ_גופית_(IVF)הפרייה_חוץ_גופיתהפרייה_חוץ_גופית_IVFהתאמת_אמצעי_מניעההתאמת_התקןסרטן_ממקור_גניקולוגיהתקן_תוך_רחמיהתקנים_תוך_רחמייםהתקנת_התקנים_תוך_רחמייםוגינוסקופיהוולווסקופיהניתוחים_גינקולוגים_זעירכירורגיה_גינקולוגית_מורכבתכירורגיה_גניקולוגיתטיפולי_פוריותייעוץ_גנטי_טרום_הריוניייעוץ_טרום_הריוניייעוץ_לאמצעי_מניעהייעוץ_להריון_בסיכון_גבוהייעוץ_שימור_פוריותיעוץ_בנוגע_לאמצעי_מניעהיעוץ_בנושא_תרומת_ביציתיעוץ_בנושא_תרומת_זרעיעוץ_טרום_הריוני

הגדרת הכנסת התקן תוך רחמי

הכנסת התקן תוך רחמי (IUD) היא פרוצדורה רפואית שבה מכניסים התקן לתוך הרחם כדי למנוע הריון. התקן זה יכול להיות עשוי מנחושת או מכיל הורמונים.

תסמינים

לאחר הכנסת התקן, נשים עשויות לחוות כאבים קלים, דימום קל או תחושת אי נוחות. תסמינים אלו בדרך כלל חולפים תוך מספר ימים. במקרים נדירים, תיתכן תגובה אלרגית לחומרים מהם עשוי ההתקן.

שיטות אבחון

לפני הכנסת התקן, הרופא יבצע בדיקה גינקולוגית וייתכן שיבקש בדיקות נוספות כמו אולטרסאונד או בדיקות דם כדי לוודא שהמטופלת מתאימה לפרוצדורה. בדיקות אלו נועדו לוודא שאין זיהומים או מצבים רפואיים אחרים שיכולים להפריע להליך.

אפשרויות טיפול

התקנים תוך רחמיים זמינים בשתי צורות עיקריות: התקן נחושת והתקן הורמונלי. הרופא יסייע בבחירת ההתקן המתאים ביותר למטופלת, בהתאם לצרכים הרפואיים והאישיים שלה.

הכנה

לפני הכנסת התקן, יש להימנע מקיום יחסי מין לא מוגנים ולהגיע לבדיקה גינקולוגית. ייתכן שהרופא ימליץ על נטילת משככי כאבים לפני הפרוצדורה. כמו כן, יש להודיע לרופא על כל תרופה או תוסף תזונה שהמטופלת נוטלת.

פרטי טיפול

הכנסת התקן מתבצעת במרפאה גינקולוגית. הרופא יכניס את ההתקן דרך צוואר הרחם לתוך הרחם. הפרוצדורה נמשכת מספר דקות בלבד. לאחר הכנסת ההתקן, הרופא יבדוק את מיקומו באמצעות אולטרסאונד.

סיכונים

סיכונים כוללים זיהום, דימום מוגבר, כאבים חזקים או נדידה של ההתקן. במקרים נדירים, ההתקן עלול לגרום לנקב ברחם. יש להיות מודעים לסיכונים ולדווח לרופא על כל תסמין חריג.

טיפול לאחר

לאחר הכנסת התקן, יש לקבוע פגישה למעקב עם הרופא לאחר מספר שבועות. יש לדווח על כל תסמין חריג כמו כאבים חזקים או דימום מוגבר. חשוב להקפיד על מעקב תקופתי כדי לוודא שההתקן נמצא במקומו ואינו גורם לבעיות.

*מידע זה הוא כללי ואין להסתמך עליו כייעוץ רפואי.