הגדרת הכנסת התקן תוך רחמי
הכנסת התקן תוך רחמי (IUD) היא פרוצדורה רפואית שבה מכניסים התקן לתוך הרחם כדי למנוע הריון. התקן זה יכול להיות עשוי מנחושת או מכיל הורמונים.
תסמינים
לאחר הכנסת התקן, נשים עשויות לחוות כאבים קלים, דימום קל או תחושת אי נוחות. תסמינים אלו בדרך כלל חולפים תוך מספר ימים. במקרים נדירים, תיתכן תגובה אלרגית לחומרים מהם עשוי ההתקן.
שיטות אבחון
לפני הכנסת התקן, הרופא יבצע בדיקה גינקולוגית וייתכן שיבקש בדיקות נוספות כמו אולטרסאונד או בדיקות דם כדי לוודא שהמטופלת מתאימה לפרוצדורה. בדיקות אלו נועדו לוודא שאין זיהומים או מצבים רפואיים אחרים שיכולים להפריע להליך.
אפשרויות טיפול
התקנים תוך רחמיים זמינים בשתי צורות עיקריות: התקן נחושת והתקן הורמונלי. הרופא יסייע בבחירת ההתקן המתאים ביותר למטופלת, בהתאם לצרכים הרפואיים והאישיים שלה.
הכנה
לפני הכנסת התקן, יש להימנע מקיום יחסי מין לא מוגנים ולהגיע לבדיקה גינקולוגית. ייתכן שהרופא ימליץ על נטילת משככי כאבים לפני הפרוצדורה. כמו כן, יש להודיע לרופא על כל תרופה או תוסף תזונה שהמטופלת נוטלת.
פרטי טיפול
הכנסת התקן מתבצעת במרפאה גינקולוגית. הרופא יכניס את ההתקן דרך צוואר הרחם לתוך הרחם. הפרוצדורה נמשכת מספר דקות בלבד. לאחר הכנסת ההתקן, הרופא יבדוק את מיקומו באמצעות אולטרסאונד.
סיכונים
סיכונים כוללים זיהום, דימום מוגבר, כאבים חזקים או נדידה של ההתקן. במקרים נדירים, ההתקן עלול לגרום לנקב ברחם. יש להיות מודעים לסיכונים ולדווח לרופא על כל תסמין חריג.
טיפול לאחר
לאחר הכנסת התקן, יש לקבוע פגישה למעקב עם הרופא לאחר מספר שבועות. יש לדווח על כל תסמין חריג כמו כאבים חזקים או דימום מוגבר. חשוב להקפיד על מעקב תקופתי כדי לוודא שההתקן נמצא במקומו ואינו גורם לבעיות.
*מידע זה הוא כללי ואין להסתמך עליו כייעוץ רפואי.